Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Utazás a koponyák körül avagy anatómiai körséta


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. (Klinika I. telep) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
20:00-21:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


A Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet az emberi test anatómiai rejtelmeibe szeretné bevezetni az érdeklődő közönséget egy rövid látogatás keretében. A tudományos érdeklődést rövid anatómiatörténet és az anatómia orvoslásban és orvosképzésben betöltött mai fontos szerepének figyelemfelkeltő, összefoglaló előadásával szeretné megalapozni, amivel szeretne kedvet teremteni az orvosi pálya, valamint az anatómus életpálya választásához. A program során a közönség megtekintheti az anatómiai boncterem felépítését, a modern oktatási lehetőségek alkalmazását az orvostanhallgatók képzésében. A plasztinációs technika és oktatási célú felhasználásáról rövid elméleti bevezetés után az érdeklődők testközelből szemlélhetik meg az itt dolgozó kutatók és hallgatók által elkészített plasztinált preparátumokból válogatott összeállítást, mindeközben megtekinthetik a bonctermekben kiállított egyedülálló moulage gyűjtemény egy részét. A bonctermi légkörből való kis kitekintésként az Intézetben berendezett plasztinációs múzeum megtekintésére és tárlatvezetésre kerül sor, mellyel zárul a program.
 

Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, Boncterem


Főszereplő(k):

  • Dr. Juhász TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  
Utazás a koponyák körül avagy anatómiai körséta

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: