Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kutatók éjszakája a Takatánál - Ha szeretnéd tudni, hogyan készül a légzsák, hogyan folynak a légzsák tesztek, ha érdekel egy XXI. századi gyár, akkor nálunk a helyed! Nálunk betekintést nyerhetsz egy modern autóipari környezet automatizálási megoldásaiba és végigkísérheted egy termék életét a tervek megszületésétől a szériagyártásig. Rendezvényünkhöz csatlakozik a Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Szakgimnáziuma, Bláthy Ottó Szakgimnáziuma és Kandó Kálmán Szakgimnáziuma is. Tanáraik és tanulóik látványos kísérletekkel készülnek


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Takata Safety Systems Hungary Kft.

Cím: 3516 Miskolc, Takata út 1 (Gyárlátogatás és technikai kalandok a Takata legnagyobb és legmodernebb üzemében (A látogatás kb 2 órás)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
15:00-16:00
Szabad helyek száma: 234
A jelentkezés lezárult.
16:00-17:00
Szabad helyek száma: 146
A jelentkezés lezárult.
17:00-18:00
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 19
A jelentkezés lezárult.
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 96
A jelentkezés lezárult.
20:00-21:00
Szabad helyek száma: 165
A jelentkezés lezárult.
21:00-22:00
Szabad helyek száma: 231
A jelentkezés lezárult.
22:00-23:00
Szabad helyek száma: 346
A jelentkezés lezárult.
23:00-00:00
Szabad helyek száma: 366
A jelentkezés lezárult.


Szeretnéd, tudni hogyan működik a légzsák? Hogyan készítjük a légzsák modulokat? Hogyan dolgoznak az ipari robotok?

Ha szeretnél, csatlakozz hozzánk a Kutatók éjszakáján (regisztráció köteles a látogatás), s megmutatjuk Neked a tervezés, gyártás, s tesztelés folyamatát.

 

Minden negyed órában indul gyártúra, mely a következő állomásoknál áll meg ( A gyárlátogatás kb 2 órát vesz igénybe, vagy ha több időt tölt valaki egy állomáson, akkor többet.):

(Minden állomáson lehetőséget biztosítunk, hogy a gyártúrától függetlenül szakembereink válaszolni tudjanak a felmerülő kérdésekre is.)

Programunk:

1.  Fröccsöntő gépek munka közben, ipari robotok programozása

2. Hőkamera a termelésben - igény esetén hőkamerás felvételt készítünk az érdeklődőkről

3. Festő robotok mókázása

4. Emlékérem készítése a Szerszámüzemünkben

5. Targoncás versenyzőink bemutatkozója - látványos targonca bemutató

6. A Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziumának programjai - Lego robot bemutató - raktár szimuláció robotokkal - Elektronikai versenyeken illetve szakkörökön, diákok által készített különleges elektronikai berendezések bemutatása - Zenélő TESLA tekercs bemutató - Plazmahangszóró, LED torony, lézer projektor

7. Logisztika meglepetés családi verseny

8. Apró ajándék készítése (légzsák anyagból) Prototípus üzemünkben

9. Ismerkedés a légzsák modul gyártás és a az autóipari kábelek gyártásának világával

11. A Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziumának bemutatója - Lásd a világot 3D-ben saját építésű 3D-s nyomtató bemutató. - Építs magadnak hologramos kivetítőt saját okos telefonodra. - Knight rider avagy hogyan beszél KIT arduino-s alkalmazással vezérelt autó. - Mire jó a CNC, emléktárgy készítése, névre szóló kulcstartó gravirozása.

12. A Miskolci Szakképzési Centrum Bláthy Ottó Szakgimnáziumának bemutatója - Káprázatos fizika (Érdekes, látványos fizikai és elektromos kísérletek) - Lego robot (játék és tudomány) - Zsebinformatika (amit még nem csináltál a telefonoddal) - Ismerd meg a "Kaméleon" áramkört - Hogyan működik a villamos? - Csináld magad_elektronikus áramkör építése - Látványos informatikai bemutató

13. A gázgenerátor gyártásának bemutatása

14. Légzsák tesztelés - hogyan nyílik a légzsák? Folyamatos teszt bemutatók a csoportok érkezésének megfelelően

15. Kutatásfejlesztés a Takatánál - betekintés a légzsák tervezésébe, Catia bemutató, különböző mérnöki feladatok bemutatása

16. Lean játékok a Takatánál

17. Családi élményfotózás egy Dummy-val egy bemutató autóban

 

 

 

 


Főszereplő(k):

  • Kersten BachmannVissza az előző oldalra
Keresés:  
A Takata miskolci gyára

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: