Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Bor bemutató és kóstoló


Tudományterület: Agrártudományok

Szervező: Neumann János Egyetem

Cím: 6000 Kecskemét, Erdei Ferenc tér 1-3. (Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar Dr. Mészöly Gyula Tanácsterem (fsz. 58. terem)) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
19:00-19:45
Szabad helyek száma: 3
A jelentkezés lezárult.
20:00-20:45
Szabad helyek száma: 5
A jelentkezés lezárult.


  „A történelmi borvidék elnevezés joggal megilleti az  Alföld homoki borvidékét is, mert egykorú, ha nem régebbi, mint az úgynevezett történelmi    borvidék..”

                                                                                                      (Gesztelyi Nagy László, 1938)

Az Alföldi szőlőtermesztés története, hagyományos szőlőfajták

Szőlőtermesztés a honfoglalás korában, Árpád kori szőlők Tiszaalpár – Tőserdő környékén. Schams Ferenc, budai gyógyszerész, aki az Alföldi szőlőtermesztés negatív színben való feltüntetésének élharcosa volt. Szőlőtermesztési módok és fajták változása, jól lehatárolható periódusok szerint. Hagyományos szőlőfajtáink bemutatása (Sárfehér, Piros szlanka, Kövidinka, Kadarka, Fekete kesely, Faddy Zsiga dinka, Ezerjó, Kecskecsöcsű, Génuai zamatos, Kék ökörszem).

A Tiszazugi Barcza kézműves borászat, hagyományos szőlőfajtákból készült borainak bemutatása, és kóstolása.


Főszereplő(k):

  • Barcza GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: