Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
3D rekonstrukció előadás, Zongorázó robot, Robot interakció 3D kamera rendszerrel, Arcfelismerés kamerákkal


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Neumann János Egyetem

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. (GAMF Műszaki és Informatikai Kar Főépület, robotlabor 10/1-es terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:15-19:00
A program nem regisztrációköteles.
19:00-19:45
A program nem regisztrációköteles.
19:45-20:30
A program nem regisztrációköteles.
20:30-21:15
A program nem regisztrációköteles.
21:15-22:00
A program nem regisztrációköteles.
22:00-22:45
A program nem regisztrációköteles.


3 D rekonstrukciós előadás:Hogyan is látunk? Milyen módszerekkel tudjuk ezt megvalósítani számítógépes látás (Computer Vision) segítségével. Egy rövid előadás keretében betekinthetünk ennek az elméleti hátterébe, utána a gyakorlatban szemléltetjük a kiállított eszközök segítségével.

Zongorázó robot: Vajon megtaníthatók-e a robotok zongorázni? Kecskeméti népdal tanítására vállalkozva megmutatjuk, hogyan képes egy robot zongorázni a segítségünkkel.

Robot interakció 3D kamera rendszerrel: A munkatér és munkadarab térbeli felismerése számos lehetőséget rejt, de hogyan lehet felruházni egy robotot a 3D látással? A program bevezet minket a kamera alapú 3D modellalkotás elméletébe, és a látogatók ízelítőt kapnak hogyan navigálható egy ipari robotkar a 3D térben egyszerű markerek ( fénypontok) segítségével.

Arcfelismerés kamerákkal: Láttad-e már magad élőben, kamerával? És azt is, hogy merre mozdultál, míg látott a kamera? Egy élő demo segítségével megtapasztalhatod, milyen is az, mikor látod, merre mozogtál a kamera előtt.

 


Főszereplő(k):

  • Hegedűs Zoltán főiskolai docens
  • Dr. Megyesi Zoltán
  • Kátai-Urbán Gábor
  • Koszna FerencVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: