Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Bemutatkozik az EKE GYKRC Bor Klub


Tudományterület: Agrártudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, K-szint, Folyosó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-21:30
A program nem regisztrációköteles.


Az EKE GYKRC Bor Klub 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben tudja terjeszteni a kulturált borfogyasztást. Minden hallgatónak lehetőség van csatlakozni az alkalmainkhoz, melyeket 2 heti rendszerességgel tartunk. Sokszor látogat meg minket vendégborász, akár a környékről akár az ország másik végéről. Félévente pedig a csoport közösen egy szakmai kirándulásra megy, mely során új borvidékeket és szakembereket ismerünk meg. Nyílt napokon, szakmai jellegű bemutatókon igyekszünk mindig a legmegfelelőbb színvonalon képviselni iskolánkat. Idén is, mint minden évben a magyar borkultúrát, borvidékeket, természetesen külön a Mátrai borvidéket mutatjuk be a standnál. Továbbá a kiállítási darabok között szerepelnek szakmai kiadványok, szakkönyvek, szőlészeti térképek, fényképek különböző szőlőfajtákról. Azonban idén szeretnénk az klub tulajdonában lévő oltványkészítő gépet, és a hozzá kapcsolódó eszközeinket is bemutatni, ugyanis ez egy korábbi rendezvényen is nagy népszerűségnek örvendett, és sok hasznos információval láthattuk el az ez iránt érdeklődet. Ezen felül a fiatalabb érdeklődőknek borpalackozási lehetőségük is lesz, mely során málnaszörppel töltött borosüvegeket dugózhatnak le kézi dugózóval, a bátrabbak még a dugó kihúzásának technikájával is megismerkedhetnek. Ez egy remek lehetőség, a szakma iránt érintő fiatal gyerekekkel megismertetni a szakmai apróbb mozzanatait. Amennyiben lehetőségünk lesz, természetesen lévén, hogy szüretidőszakra esik a rendezvény frissen szüretelt szőlők kóstolására is lesz lehetőség, így úgy gondolom, a szakma teljes egésze megjelenik majd.  Minden évben egy meglepetés interaktív játékkal is készülünk, amit szándékosan csak a helyszínre érkező vendégek előtt tárunk fel, ezáltal is érdekesebbé téve ezt a programot. Több apróbb szponzorációs felajánlásunk is szokott lenni, ezeket borkereskedőktől, termelőktől kapjuk, akik szívesen áldoznak, a fiatal szakemberek támogatására, így az ide látogató, feladatot jól teljesítő vendégek ajándékkal távozhatnak majd az asztalunktól.


Főszereplő(k):

  • Okos DóraVissza az előző oldalra
Keresés:  
Bemutatkozik az EKE GYKRC Bor Klub

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: