Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Bemutatkozik az EKE GYKRC MátraVidék Klub


Tudományterület: Agrártudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, K-szint, Folyosó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-21:30
A program nem regisztrációköteles.


A 2013/2014-es őszi félévben töltöttük meg élettel a 2012-es megalakulása után a klubot, mely hamar a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapképzésen és a vidékfejlesztés mesterképzésen részt vevő hallgatók hivatalos klubjává vált. Célunk a körülöttünk lévő természeti értékek, hagyományok, és történelmi jelentőségű települések megismerése, szórakoztató és élmény dús események keretében. A működésünk 4 éve alatt rendeztünk tanulmányi utakat, kirándulásokat, túrákat és versenyeket. Hagyománnyá vált a minden ősszel megrendezett főzőverseny melyen népi ételeket készítenek a csapatok Mátrafüreden. Ezek mellett együttműködünk az egyetemen működő többi öntevékeny körrel is, közös kirándulásokat szervezünk minden tavasszal az Öko-Klubbal, az utazási célokat mindig igyekszünk mindkét klub profiljának megfelelően megválasztani: Szentendrére, Ipolytarnócra, Hollókőre, és Poroszlón a Tisza-tavi Öko-centrumba látogattunk el egyre növekvő létszámmal. Az egyetem Szakkollégiumának keretében szerveztünk Szakmai délutánt ahol képzett és tapasztalt előadókat hallgathattunk meg. Illetve minden évben részt veszünk az egyetem hivatalos nyílt napjain és a kutatók éjszakáján ezzel is segítve a szakunk népszerűsítését. A megrendezésre kerülő programokon az új hallgatóknak segítünk megismerkedni egymással, velünk és az egyetem hagyományaival, hogy könnyebben beilleszkedhessenek az új környezetükbe, illetve megismerjék azt a sok lehetőséget, amit a Mátra közelsége nyújt. A Mátraszentimrén megrendezésre került ásványgyűjtő túrán meg is ismertük mennyi kincset rejt, és a résztvevők között kihirdetett fotóverseny győztesét megajándékoztuk egy ásványokból álló ajándékcsomaggal. Közös kollégiumi karácsonyokra kézműves programokkal készültünk, melyek között szerepelt a mézes-kalács díszítés, karácsonyfadísz és szaloncukor tartó készítése. A MátraVidék Klub vetezősége: Ádám Patrícia, Molnár Zsófia, és Sáfár Dániel harmadéves gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakos hallgatók. Jelszavunk: "Fejleszd a vidéket, ezzel fejleszted a jövődet is!"  Leendő vidékfejlesztőkként legfontosabb célunk egy jó hangulatú és összetartó társaság kialakítása ezen a szakon, de csatlakozhatnak hozzánk hallgatók más szakokról is!


Főszereplő(k):

  • Ádám PatríciaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Bemutatkozik az EKE GYKRC MátraVidék Klub

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: