Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Cselekedj lokálisan!


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, K-szint, 2.202-es szeminárium) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-21:30
A program nem regisztrációköteles.


A helyszínen az elmúlt évekhez hasonlóan, a GYKRC Öko-Klub tevékenysége kerül bemutatásra. A vendégek számára sokoldalú kiállítással készülünk idén is. A szemináriumban, a júniusban megrendezett V. Környezettudatossági vetélkedő gyakorlati részéből újonnan összeállított játékos feladatokban lehet részt venni. Az ügyességet díjazzuk! Sok meglepetéssel és újdonsággal várunk Mindenkit! Gyertek, látogassatok el hozzánk és ismerjetek meg minket

A Magyar Öko Fórum 2007. március 8-án alakult Budapesten a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vezetésével, illetve hazai és határon túli oktatási intézmények, állami és civil szervezetek, gazdasági társaságok részvételével.
A Fórum elfogadott öt fő cselekvési irányt, melyek közül a második a „Fiatalok bevonása, az öko-klub egyetemi hálózat határon túli kiterjesztése” címet viselte. A feladat hazai koordinátora a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC). A gyöngyösi Öko-Klub 2007. július 3-án csatlakozott a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által támogatott kezdeményezéséhez, a program hivatalosan nem folytatódott, de ennek ellenére a főiskolán az Öko-Klub folytatta működését.
2012 szeptemberében újjáalakult a KRF Öko-Klub négy fiatal vezetésével. 2016. július 1-jével létrejött az Eszterházy Károly Egyetem. Így szervezetünk a 2016/2017-es tanévtől GYKRC Öko-Klub néven folytatja működését.
Klubunk környezetvédelemmel, környezettudatosság erősítésével, a megújuló energia használatával és ökológiai tevékenységekkel foglalkozik.
A hallgatók és mentor tanárunk segítségével aktívan részt veszünk a Campus életében. Tevékenységünkben szorosan együttműködünk a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatával és más hallgatói szervezetekkel.

Minden évben megtartjuk a már hagyományossá váló programjainkat, de törekszünk kapcsolataink és rendezvényeink szélesítésére, bővítésére.
Szeretnénk munkákat minél szélesebb körben megismertetni és a fiatalokat minél nagyobb arányban bevonni programjainkba.
Tevékenységünk témakörei:
•         Környezet- és természetvédelem
•         Szemléletváltás, felelősségvállalás
•         Felhívások, programok
•         Fenntartható fejlődés
•         Takarékossági tanácsok
•         Újrahasznosítás
•         Alternatív energia
•         Értékek megőrzése

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Tury RitaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Cselekedj lokálisan!

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: