Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tippek a sikeres nyelvvizsgázáshoz, különös tekintettel a változásokra


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Cím: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. (A épület, K-szint, 2.212-es szeminárium) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.


Az idegen nyelvek ismerete napjainkban elengedhetetlen, az általános műveltség része. Globalizált világunkban gyakran munkáltatói elvárás egy-két idegen nyelv tárgyalási szintű ismerete, ill. a felsőfokú tanulmányokat végzők esetében jellemzően az oklevél/diploma kibocsátás feltétele.
A nyelvtudás szintjének mérésére az egyik lehetőség egy nyelvvizsga letétele. A sikeres nyelvvizsgázás viszont nem csak attól függ, hogy milyen nyelvismerettel rendelkezik a nyelvtanuló, egyéb tényezők is közrejátszanak. Többek között előfeltétele, hogy a nyelvvizsgázó a számára legmegfelelőbb vizsgarendszert válassza ki és ismerkedjen meg az adott rendszer elvárásaival, ill. a Közös Európai Referenciakeretben megfogalmazott kompetenciákkal.  A nyelvi készségek és kompetenciák szintjei rögzítettek, de mérése többféle módon történik a különböző vizsgarendszerekben, ezekkel a mintafeladatok tanulmányozása által érdemes megismerkedni. Különbséget kell tenni aközött is, hogy államilag elismert, vagy nemzetközi, tehát külföldön is elismert bizonyítványt szeretne valaki szerezni. Létezik egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsgarendszer is, attól függően, hogy a vizsgán kizárólag csak a célnyelven kerülnek megfogalmazásra és végrehajtásra a feladatok vagy a magyar nyelv is szerepet játszik.  A nyelvvizsgaközpontok és akkreditált vizsgahelyeik célirányos felkészítő tanfolyamokon készítik fel a tanulni vágyókat. Az önálló tanulás támogatására többféle tananyag és gyakorlóanyag, tesztsor érhető el a könyvesboltokban, de ezeket csak akkor érdemes beszerezni, ha már eldöntötte a nyelvvizsgázó, hogy melyik rendszerben  kíván vizsgát tenni. Több vizsgaközpont online felületen elérhető  gyakorló  feladatokkal is támogatja a felkészülést.
Nos, az előbbi rövid kis gondolatmenetből is látható, hogy a nyelvtanulóknak és a nyelvvizsgázóknak rengeteg döntést kell a nyelvvizsga előtt meghozniuk, melyek komolyan befolyásolhatják a sikerességüket.
Az előadás ehhez kíván segítséget nyújtani, a tapasztalt nyelvvizsgáztató szemszögéből hasznos tippeket adni a stressz mentes, kiegyensúlyozott nyelvvizsgázáshoz.

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Pallás EdithVissza az előző oldalra
Keresés:  
Tippek a sikeres nyelvvizsgázásához

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: