Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Egészségpont


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Egyetem tér (DE - Főépület (Egyetem tér 1.)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.


– Egészségügyi mérések, mert a legfontosabb a megelőzés Számos betegség kialakulása megelőzhető, ha időben kezeljük az okokat. Ez a legfontosabb célja a szűréseknek. Az idei Kutatók Éjszakáján a hozzánk ellátogatóknak lehetőségük lesz vércukor, vérnyomás mérésére, illetve BMI, testzsír és izomarány meghatározásra. Továbbá játékos feladatokon, kérdőíveken keresztül megtudhatod, hogyan is alakulnak ki az eltérésekhez tartozó anyagcsere betegségek. Ha szívesen részt vennél egy érdekes ismertetőn az emberi szervezet működéséről, vagy ha csak kíváncsi vagy, hogy a Te értékeid megfelelnek-e, akkor mindenképp látogass el hozzánk a Főépületbe, 16:00-20:00 között! Élj Te is tudatosan, tedd meg az első lépést!

Programot lebonyolítók: Taskó Anita Bányai Dóra Péntek Dóra Orbán Péter Horváth Lilla Katona Cintia

Helyszín: főépület 1. emeleti kerengő


Főszereplő(k):

  • Bányai Dóra
  • Taskó Anita
  • Péntek Dóra
  • Orbán Péter
  • Horváth Lilla
  • Katona CintiaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Egészségpont

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: