Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Terrorista aktivitás az on-line videojátékokban


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. (NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) 2. épület, Könyvtár, EISZ-kabinet) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
20:45-21:30
Szabad helyek száma: 6
A jelentkezés lezárult.


Az előadás célja, hogy megismertesse a érdeklődőt  a terrorista szervek sokirányú információs hadviselésén belül az online videojátékokban fellelhető biztonsági kockázatokkal. De mégis mi lehet veszélyes egy ilyen ártatlannak tűnő szektorban? Mire tudják felhasználni a terroristák azokat a játékprogramokat, amikkel azt hisszük csak gyerekek játszanak, vagy munka után leülünk egy kicsit kikapcsolódásként lövöldözni? Megvizsgáljuk, hogy milyen játékokat és módszereket tudnak felhasználni, hogy kommunikáljanak egymással, tranzakciókat bonyolítsanak le, gyakorlatozzanak, rejtett és kódolt üzeneteket helyezzenek el stb. Látni fogjuk, hogy a terroristák gyakorlatilag minden platformot és eszközt megragadnak arra, hogy céljaikat elérjék, ezáltal mindenhol figyelemmel kell kísérnünk működésüket. Olyan profi hátországot tartanak fenn, melyben találhatóak profi játékosok, játékszakértők, informatikusok, médiaszakemberek stb. Akik képesek őket támogatni az online videojátékok adta lehetőségek kiaknázásában. Végső tanulságként rámutatunk, hogy a harc a terrorizmus ellen mennyire kiterjedt platformon zajlik és semmi sem kerülheti el a nemzetbiztonsági szolgálatok, a katonaság és a rendvédelmi szervek figyelmet.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!


Főszereplő(k):

  • Sáfrán József doktoranduszVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: