Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Winning hearts and minds - A CIMIC és PSYOPS lehetséges szerepe a felkelés elleni műveletekben


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. (NKE Biztonságpolitikai Szakkollégium (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) 2. épület, 108. terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:00-19:40
Szabad helyek száma: 25
A jelentkezés lezárult.


Jelenkorunk aktuális kihívásai, mint például a válságreagáló, béketámogató műveletek; multikulturális, etnikai, vallási és ideológiai megosztottság; radikális szervezetek tevékenységei; új eljárások, képességek kidolgozását indukálták. Olyan új képességek kidolgozását, amelyek nem feltétlenül nyers erőszakot alkalmaznak.

A bekövetkezett változások indukálták új képességek, eljárások kidolgozását. A civil-katonai együttműködés (civil-military cooperation) és a lélektani műveletek (psychological operations), mint képességek a NATO égisze alatt alakultak ki. Ezeket a képességeket alapvetően műveleti területre szánták, leginkább békefenntartó- és béketámogató missziókba, hiszen a CIMIC és a PSYOPS szakemberei arra lettek képezve, hogy multikulturális környezetben, vallási és ideológiai megosztottság közepette támogassák a mindenkori katonai parancsnokot, és ezáltal sikeresen el tudják látni a rájuk bízott feladatokat, a civil környezet vonatkozásában.

Előadásom során azt a kérdéskört fogom körül járni, hogy ezeket a „soft” képességeket hogyan lehet a felkelés elleni műveletekben alkalmazni, illetve hogyan járulhatnak hozzá a béke építéséhez és az ország stabilizációjához.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!


Főszereplő(k):

  • Kovács GeorginaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Winning hearts and minds - A CIMIC és PSYOPS lehetséges szerepe a felkelés elleni műveletekben

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: