Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Az okos mobil eszközök biztonsági kockázatai a Pokémon Go példáján keresztül


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2. (NKE Államtudományi és Közigazgatási Kar (Ludovika Főépület, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.) 2. em. V. előadó) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
19:15-19:45
Szabad helyek száma: 51
A jelentkezés lezárult.


Az okos mobil eszközök használata napjainkra mindennaposnak mondható. Népszerűségük mögött a kényelmes, praktikus alkalmazhatóság áll. Az okos mobil eszközök technológiai fejlettsége eléri, lassan meghaladja egy átlagos számítógépét. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy okos mobil eszköz ugyanolyan kitett az informatikai támadásoknak, mint a számítógépek. A mobilitás azonban számos új típusú biztonsági kihívást eredményezett, amikről az átlag felhasználóknak csupán ritkán van tudomásuk. Annak következtében, hogy az életünk minden területén megjelennek ezek az eszközök, egyre kitettebbek leszünk a kibertér felől érkező támadásoknak. Az előadás a Pokémon Go alkalmazáson keresztül bemutatja azokat a kockázatokat, kihívásokat és fenyegetéseket, amelyek az okos mobil eszközök használatából erednek. A Pokémon Go egy 2016 nyarán megjelent, kiterjesztett valóságon alapuló mobil játék, ami az alkalmazást uraló média hype hatására hónapokig dominálta a mobil alkalmazások piacát. A kockázatok széleskörűek, több haláleset kapcsolódott az alkalmazás használatához, de olyan támadási formák előtt nyitotta meg az utat, amelyek bár szerencsére nem következtek be eddig, de a jövőben bármikor sor kerülhet rá. Természetesen a bemutatásra kerülő veszélyek megvalósítása nem az alkalmazás fejlesztőinek a célja, megszámlálhatatlan olyan potenciális veszélyt hordozó mobil alkalmazás létezik, amelyek ugyanekkora kockázatot rejtenek magukban. Ebből következően az előadás célja, hogy a bemutatott veszélyekkel növelje biztonságtudatosságát, hangsúlyozza az adat- és információvédelem fontosságát.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!


Főszereplő(k):

  • Bányász Péter tanársegédVissza az előző oldalra
Keresés:  
Az okos mobil eszközök biztonsági kockázatai a Pokémon Go példáján keresztül

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: