Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Japán, az „Elsüllyeszthetetlen Repülőgép-hordozó (不沈空母)” - A szigetország biztonság és védelempolitikája napjainkban


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2. (NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (Ludovika főépület, 1083 Budapest, Ludovika tér 2.) 2. em. I. előadó) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
15:30-16:15
Szabad helyek száma: 53
A jelentkezés lezárult.


A japán kultúra magával ragadó bája az ellentétek finom harmóniájából fakad, hagyomány és „high-tech”, a kínai kultúrörökör és japán sajátosságok keveredése, ezer éves szentélyek fölött száguldó csúcssebességű vonatok. E kettősség visszhangja köszön vissza a szigetország biztonság- és védelempolitikájának játékában is, hiszen Japán a pacifista doktrína mellett voltaképpen meghatározó globális és az egyik legfontosabb regionális szereplő a Kelet-Ázsiában zajló folyamatok terén.

            Előadásomban szeretném bemutatni, milyen örökséggel zárta Japán a hidegháború korszakát és az évtizedek alatt kialakult pacifista doktrínát hogyan teszik próbára napjaink egyre sokasodó kihívásai. Abe Shinzō miniszterelnök idén körvonalazta a szigetország „Béke Alkotmányának” módosítására vonatkozó ütemtervét, így a 2020-as mérföldkő előtt érdemes lehet számba vennünk, Japán eddigi védelempolitikai és haderőfejlesztési törekvései milyen alapot adnak egy új szerepvállalás lehetőségéhez.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!


Főszereplő(k):

  • Bartók András tanársegédVissza az előző oldalra
Keresés:  
Japán, az „Elsüllyeszthetetlen Repülőgép-hordozó (不沈空母)” - A szigetország biztonság és védelempolitikája napjainkban

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: