Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
A migrációs válság és a muzulmán terrorizmus okai és összefüggései


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Óbudai Egyetem (Budapest)

Cím: 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17. (Harminckettesek terétől 5 percre - Tavaszmező utca 17. - Keleti Károly Gazdasági Kar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.


A program rövid leírása:

 

A migrációs válság és a muzulmán terrorizmus összefüggései és okai.  A kettő összefüggésének kérdése máig vitatott a politikában és a közéletben, pedig már a párizsi merényletek során bebizonyosodott 2015-ben és utána is, hogy a migránsok között muzulmán terroristák is jönnek Európába, és hogy az európai muzulmán zárványok (gettók, no-go zónák) háttérbázisként és merítési bázisként (tehát egyfajta Hinterland-ként, hátországként) funkcionálnak a muzulmán terroristákszámára, a korábbi migránsok körében is. A muzulmán terrorizmus és a migránsválság oly módon is összefügg egymással, hogy közös okai vannak, melyek közül az előadás a klímaváltozás okozta hátrányokkal, a túlnépesedés problémájával, a végletes szegénység és súlyos mértékű nemzetközi egyenlőtlenség, a törzsi és etnikai konfliktusok, háborúk és polgárháborúk, az elavult afrikai és ázsiai társadalomszerkezet, a vallási fanatizmus, fundamentalizmus és intolerancia, valamint a modernizációs deficit és elmaradottságkérdéseivel kíván foglalkozni.

 

Helyszín az épületen belül: II. em. 208.


Főszereplő(k):

  • Dr. Molnár Máté



Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: