Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kétfordulós kémiaverseny középiskolásoknak


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Klebelsberg Kultúrkúria

Cím: 1028 Budapest, Templom utca 2-10. (Vinotéka) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-18:00
A program nem regisztrációköteles.


KÉMIAVERSENY

 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a helyszínen dől el az online fordulót követően a Kémiaverseny eredménye. A háromfős csapatok kísérletek és más feladatok végrehajtásával mérik össze a tudásukat. A helyezett csapatok minden tagja értékes nyereményben részesül.

Jelentkezés https://goo.gl/forms/F6bkTMBpdTfRBnOz1 linken megtalálható adatlap kitöltésével lehetséges 2017. szeptember 13. 16:00-ig.

 

A VERSENNYEL KAPCSOLATOS FŐBB INFORMÁCIÓK ÉS RÉSZLETEK A KÖVETKEZŐK:

- a versenyen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött

- nevezni 3 fős csapatokban lehet itt:  https://goo.gl/forms/F6bkTMBpdTfRBnOz1

- meghirdetett korosztály: 9-12. évfolyam

- nevezési határidő: 2017. szeptember 13. 16:00.

- a kétfordulós verseny első fordulója online feladatok megoldásával, a 2. forduló pedig szeptember 29-én 16:00-os kezdéssel, a Kutatók Éjszakája alábbi helyszínén (Klébelsberg Kúria színházterem, 1028 Budapest, Templom u. 2-10.) kerül lebonyolításra

- a versenyre való jelentkezés után, a jelentkezést követően a csapatok az online forduló feladatait szeptember 13-én éjfélig kapják meg

- az online forduló beadási határideje 2017. szeptember 15. 24:00 óra

- az online forduló eredményéről szóló értesítést, és a csapatok a verseny 2. fordulójába való bejutását 2017. szeptember 22-ig megküldjük a résztvevőknek

- a verseny helyezettjei értékes díjakban részesülnek

- eredményhirdetés a helyszínen 19:15-kor

 


Főszereplő(k):

  • Peregi BalázsVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: