Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
3D nyomtatott kísérleti eszközök


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Óbudai Egyetem (Budapest)

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/B (Bécsi út 96/B, Neumann János Informatikai Kar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.


A program rövid leírása:

 

Napjainkban a 3 D nyomtatás az eszközök fejlesztésében, prototípus gyártásban új lehetőségeket teremtett. Egy fiatal mérnök, vagy kísérletező kedvű konstruktőr gyorsan és hatékonyan tud számítógépes szoftverekkel 3 D modelleket, eszközöket tervezni. Ezek az eszközök ma már alacsony költséggel, gyorsan létrehozhatók 3 D nyomtatási technikának köszönhetően. Az előadás során több olyan eszköz kerül bemutatásra, mely komplexitása okán hagyományos technológiákkal csak rendkívül költségesen és időigényesen lettek volna elkészíthetők. Ilyenek például: az önjáró lánctalpas robotjárművek, különleges ún. omni-wheel kerekekkel ellátott önjáró járművek, vagy elektromágneses gyorsítók (coil gun). Ezeket az eszközöket az érdeklődők élő bemutató formájában is megismerhetik. Ugyanígy bemutatásra kerülnek a fiatalabbak számára érdekes játékok, pl. hajítógépek, vagy felhúzható rugós kisautók, amelyek természetesen minden elemében 3 D nyomtatási technológiával készültek.

 

Helyszín az épületen belül: Aula, interkatív kiállítás


Főszereplő(k):

  • Dr. Molnár András
  • Dr. Stojcsics DánielVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: