Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Üzenet a jövőből! Biometrikus adataink futurisztikus jelene


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. (SZTE Állam- és Jogtudományi Kar JK 207) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

19:00-19:15
A program nem regisztrációköteles.


Az embert már az ókortól kezdve mozgatta az a kérdés, hogyan lehet egyértelműen megkülönböztetni és egyértelműen beazonosítani az embereket. Gondoljunk csak arra, hogy minden korban mennyire létfontosságú beazonosítani a megbízható kereskedőt, a valódi bűnöst, a szociális juttatás jogosultját, vagy a későbbi felelősségre vonhatóság okán a kötelezettségvállalót! Az azonosítás egyik kiváló módszere, ha az ember biometrikus adatait használjuk fel erre. Az azonosítás új korszaka nyílt meg a technológia fejlődésével, hiszen ma már a technológiai megoldások precízen képesek az azonosítás elvégzésére, gyakran emberi beavatkozás nélkül, automatikusan. Mi jelent ez a technológiai áttörés a jog fókuszából? Erre keresi a választ az előadás. Szeretnéd az ujjlenyomatoddal zárni reggelente a lakásajtót? Szeretnéd, ha a hangulatodhoz igazodó zene szólna automatikusan a lejátszódból? Szeretnéd, ha a számítógép-klaviatúra használatának temperamentum-adatait pszichológiai tesztként alkalmaznánk? Szeretnéd, ha írisz azonosítással egy bevásárlóközpontban személyre szabott reklámokat kapnál? Szeretnéd arcfelismerő kamerák segítségével azonnal megtalálni elveszett hozzátartozódat?Meg nem gondolkoztál el ezen? Vagy éppen szakértő vagy a sci-világ új technológiai megoldásai terén? Akkor feltétlenül itt a helyed, hogy egy izgalmasat beszélgessünk az ember fizikai adottságai és viselkedési jellemzőinek felhasználási lehetőségeiről és annak jogi kereteiről!


Főszereplő(k):

  • Dr. Lajkó DóraVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: