Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Perszimuláció


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6720 Szeged , Tisza Lajos krt. 54. (SZTE Állam- és Jogtudományi Kar JK 209-es terem ) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Egy könnyed hangvételű, ámde életszerű vitán keresztül annak bemutatása, hogy hogyan zajlik egy polgári peres bírósági tárgyalás. Ennek keretében intézetünk oktatói bírói, ügyvédi, felperesi, alperesi, valamint tanúkénti szerepben mutatják be a bírósági tárgyalás menetét, vagyis, hogy a felek közötti vita milyen szakaszokon megy keresztül, amire odáig eljut, hogy a bíróság döntést hoz az ügyben. A perszimuláció megszervezésével a célunk közelebb hozni a mindennapokhoz a bírósági tárgyalótermeken belül zajló történéseket, ezen belül is a polgári jogviták eldöntését szolgáló peres eljárásokat. A perszimulációban az intézet oktatói vesznek részt.


Főszereplő(k):

  • Dr. Görög Márta
  • Dr. Bakos-Kovács Kitti:
  • Dr. Vizkeleti Edit
  • Dr. Pákozdi ZitaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Az SZTE ÁJTK Civilisztika Tudományok Intézete munkatársai

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: