Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Művészetek az MR képalkotásban


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4031 Debrecen, Bartók Béla u. 2-26. (Kenézy Kórház) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Napjainkban az egyik legjobb és legmodernebb képalkotó módszer, illetve eljárás a betegségek diagnosztizálására az MR képalkotás. Minden élőlényben találhatunk a természetben is előforduló kémiai elemeket, amelyek az MR képalkotás során hasznunkra válhatnak. Ezek az elemek mágneses, illetve paramágneses tulajdonságaiknál fogva felhasználhatóak, vizsgálhatóak. Az emberi test és növényi szövetek, sejtek mágneses rezonanciás vizsgálata egyaránt a hidrogénatommagok vizsgálatán alapul. Mivel az emberi, állati és növényi szervezetben is sok a víz, ezért ez vizsgálható. Bemutató előadásunk célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek az MR képalkotás alapjaiba, a „mágikus” rezonanciába. Megismertetni a nagy mágneses tér előnyeit és hátrányait, valamint annak képalkotásra használt tulajdonságait. Szeretnénk megmutatni, hogy az orvosi képalkotás mennyire fontos a betegek szempontjából és egy jó képet elkészíteni is művészet. Továbbá, egy MR berendezést nem csak orvosi célokra használhatunk, hanem vizsgálhatunk más, a környezetünkben található élőlényeket, zöldségeket, gyümölcsöket.

 

Program helyszíne: DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház, MR-diagnosztika, Bartók Béla út 2-26. (https://goo.gl/maps/ChRm1GAbxh22)


Főszereplő(k):

  • Veres Gergő
  • Nagy Gergő Kálmán
  • Fordzyun István
  • Dr. Bágyi PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  
Művészetek az MR képalkotásban

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: