Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Orvoslás távolról – Erre is jó az okostelefon


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Szegedi Tudományegyetem

Cím: 6720 Szeged, Korányi Fasor 9. (SZTE Általános Orvostudományi Kar Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet, Telemedicina kabinet (II. em. 34.)) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.


Orvoslás távolról? Igen, ez ma már lehetséges! Az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete megmutatja, hol tart jelenleg a távorvoslás (telemedicina) a világban. A helyszínen megnézhető, kipróbálható jónéhány telemedicinára alkalmas eszköz, melyek leginkább okos, mobil eszközökkel kommunikálva mérik meg vérnyomásunkat, véroxigénszintünket, agyi hullámainkat (EEG), szívünk elektromos jeleit (EKG), légzésünk tulajdonságait (spirométer) vagy akár a pulzusszámunkat (okosóra, sportöv). De vannak mobileszközre csatlakoztatható fülünket, orrunkat, bőrünket vagy szemünket vizsgáló eszközök, vagy akár egy zsebben elférő ultrahang berendezés is, mellyel belső szerveinket nézegethetjük. Gyertek, próbáljátok ki ti is!


Főszereplő(k):

  • Dr. Tolnai JózsefVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: