Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Élet az ásatás után avagy Mit kezd a kutató a begyűjtött mintákkal?


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Magyar Természettudományi Múzeum

Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6. (Őslénytani és Földtani Tár, Vizes labor) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
16:00-16:30
Szabad helyek száma: 2
A jelentkezés lezárult.
17:00-17:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
18:00-18:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-19:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Az őslénytani kutatás izgalmas és látványos része az ásatás, ahogy a kutatók a lelőhely felé görnyedve éppen egy-egy látványos csontot vagy akár csontvázat találnak. De vajon mit kezdenek ezekkel és a kevésbé látványos töredékekkel? Hová kerülnek a leletek? Rejt-e még a nagy csontokat befoglaló üledék valami érdekeset, amit az ásatáson nem vettek észre? Ha igen, akkor hogyan nyerhetjük ki ezeket a leleteket és milyen információkhoz juthatunk általuk? Hogyan juthatunk ezekhez az adatokhoz? Aki áldoz rá egy fél órát az Őslénytani és Földtani Tár vizes laboratóriumában, az ezekre a kérdésekre választ kaphat, miközben belekóstolhat az őslénytani kutatómunkába. Játszhat csontkirakóst, találhat apró csontokat és megpróbálkozhat a határozással is.


Főszereplő(k):

  • Dr. Gasparik Mihály
  • Dr. Szentesi ZoltánVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: