Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
"Köbüki hívja Földet" - interaktív kiállítás és verseny a hetvenes, nyolcvanas évek számítástechnikájából


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Cím: 3519 Miskolc, Iglói u. 2. ( I. emelet, könyvtár) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-21:00
A program nem regisztrációköteles.


Köbüki hívja Földet!

Végre egy program, ahol a szülő is ügyeskedhet, és nem csak a gyermek (aki gyakran már szintén felnőtt), hisz ezeket a gépeket, eszközöket a mára már szülővé, nagyszülővé vált korosztály használta! Lássuk, ki az ügyesebb!

Vajon apa vagy a fia gyorsabb a rég elfeledett számítógépes játékok versenyében? :)

- Gyere el, nézd meg a szüleid milyen számítógépeket használtak, amikor még nem volt internet, PC, Tablet és mobiltelefon.

- Próbáld ki, mennyi idő alatt tudsz BASIC-ben működő programot írni egy olyan gépen, amitől a telefonod is ezerszer nagyobb teljesítményű.

- Nézd meg, milyen volt egy számítógépes játék, aminek nem volt 3D-s grafikája, CD minőségű hangja, csak hangulata. De az nagyon…

FIGYELEM! Óránként INGYENES SÁRGA SCHOOL BUS indul a Centrum elől a rendezvényre, mely megáll a Bay Zoltán Kft. épülete előtt, majd az Egyetemre is bekanyarodik.


Főszereplő(k):

  • Árvai László
  • Chrabák Péter
  • Trauer ZoltánVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: