Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Miskolci Majorette Egyesület műsora - tudománytúrára hangolódva


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Cím: 3519 Miskolc, Iglói út 2. (Külső udvar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:30-17:00
A program nem regisztrációköteles.


Csináljunk hangulatot a tudományos érdekességek megtekintése előtt!

Már hagyomány, hogy a Kutatók éjszakáját Kutatóintézetünkben a Miskolci Majorett Egyesület programja színesíti. Pörgős zenével, remek attrakciókkal hangolódhatunk rá az éjszakai tudománytúrára! :)

Az immár Világ –és Európa Bajnok Premier csoportban táncoló 13-15 éves lányok óvodás koruk óta táncolnak együtt. Jelenleg a csoport létszáma 13 fő. A gyerekek bottal, pom-ponnal és zászlóval is dolgoznak. Repertoárjukban megtalálható a klasszikus fúvószenekari művekre készített koreográfiák valamint a modern mai kor zenéjére készített táncok. A csoportnak vannak solo, duo-trió; mini formáció és nagy csapatos koreográfiáik is. A csoport rendszeresen részt vesz Miskolc város kulturális rendezvényein, környékbeli falunapokon, különböző országos és nemzetközi versenyeken. Számos Magyar Bajnoki cím mellett tavaly mini formációban Európa és Világbajnokok lettek, a tavalyi évban pedig mindkét mazsorett szövetségben csapat kategóriéban mind bottal mind zászlóval Európabajnoki címet szereztek.

FIGYELEM! Óránként INGYENES SÁRGA SCHOOL BUS indul a Centrum elől a rendezvényre, amely megáll a Bay Zoltán Kft. épülete előtt, majd az Egyetemre is bekanyarodik.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: