Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
„Színházbeavató” avagy lessünk be a kulisszák mögé


Tudományterület: Művészetek

Szervező: MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet

Cím: 1121 Budapest, Budakeszi út 38. - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
20:00-21:00
Szabad helyek száma: 9
A jelentkezés lezárult.


A színház egy szakrális hely, egy titokzatos világ és helyszín. Gondoljunk arra, hogy egy előadás alatt, amíg mi kényelmesen ülünk a zsöllyeszékben, addig a színfalak mögött „őrült” ütemben keverednek a szálak, hogy a színpadra lépés pillanata tökéletes legyen. Nem is gondolnánk, hogy e pezsgő folyamat milyen pontos és következetes szabályrendszereknek felel meg, amit megelőz egy hónapokig tartó próbaidőszak. Az előadások sajátossága a megismételhetetlenség, mégis alapvetően minden egyes színpadi mozzanat, mondat, sóhaj és gesztus másodpercekre lebontva minden este megtörténik. A történések hangulata azonban már közös feladat, a néző és a színész összjátéka. Így a színház valódi csapatjáték, a színpadon zajlik a verseny, ahol a sportszerűség és a maximalizmus épp oly nélkülözhetetlen, mint az excentrikusság. Az összjáték létrehozása közben pedig rengeteg a háttértörténés, a felkészítő munkálat, amelyek a legtöbb esetben nem kerülnek előtérbe. Ez az este szóljon hát az összjátékról: ismerjük meg a kulisszákat és a színfalak mögötti világot.


Főszereplő(k):

  • Fehér Euridiké Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: