Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Leskelődés a nemzeti szerelmes versidom után kortárs költők műveiben – irodalmi előadás csak felnőtteknek


Tudományterület: Művészetek

Szervező: MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet

Cím: 1121 Budapest, Budakeszi út 38. - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
22:00-23:00
Szabad helyek száma: 22
A jelentkezés lezárult.


Sokan vélekednek úgy, hogy a valódi művészi katarzis egyívású a szexualitásban átélhető eksztázissal. Különösen felkorbácsolja érzelmeinket, amikor a szexus gyönyörét, keservét, a másikban feloldódás illúzióját, a csillapíthatatlan kívánást, a csalódások és elbukások törvényszerűségét a költői műalkotás viszi színre. Arról nem beszélve, hogy a vers költő és olvasó verbális ölelkezéseként is felfogható. Mi egyébre törekedjék a kortárs líra e téren, mint hogy minél érzékletesebben fejezze ki a nemi vágy és beteljesülés színpompás játékait? Elegendő, ha felidézzük az aktus dinamikáját lekottázó klasszikust, József Attila Ódáját, Petri György híres, a vaskos és útszéli tartalomban is humanizmust és szakralitást hirdető, delikát versét (Hogy elérjek a napsütötte sávig), vagy akár Weöres Sándor Psychéjének frivol incselkedéseit. De vajon hogyan lép tovább a kortárs magyar líra a nyíltabbá válás útján, hogy a kéjes elragadtatás poétikus maradjon, ne hulljon öncélúságba, fenntartsa azt a sejtelmes, éterien lebegő pozitúrát, amely a mondhatót elhallgató, a mondhatatlant kifecsegő létállapotának sajátja?


Főszereplő(k):

  • dr. Falusi Márton Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: