Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kutatók Éjszakája az MKVM-ben


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Cím: 1036 Budapest, Korona tér 1. - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

13:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.


13.00-23.00: Sörömre fel!

19.00-22.00: Sörkvíz
Sörrajongó vagy? Te aztán ismered ezt az italt? Sörkvíz játékunkon tedd próbára tudásod!

13.00-22.30: Nyomozós játék
Hatalmas érték veszett el! Csak te segíthetsz. Találd meg az ellopott sörszállítmányt és kapd el a tolvajokat! Századfordulós nyomozó játékunkban egy krimi történet hiányzó darabkáit szedheted össze az MKVM és a Fővárosi Levéltár sörtörténeti kiállításait végigjárva. A játékot bármely épületben kezdheted. A Budapesti Fővárosi Levéltárral és a Fradi Múzeummal közös program.

13.00-21.00: Ne csak igyunk, együnk is!
Családi sörkorcsolyázás minden korosztálynak. Hűvösen habzó italunk mellé friss és omlós sörkorcsolyát sütünk, egy múlt századi recept alapján. Kiderül az is, hogyan fejti meg egy kutató a rejtvénynek is beillő, régi szakácskönyveket.

A rendezvény ideje alatt (időjárástól függően külső- vagy belső udvarunkon) sörkertünkben sörrel és sörkorcsolyával várjuk vendégeinket.

 

VEZETÉSEK:

17.00; 20.00: Pincétől a padlásig
A résztvevők megismerhetik a múzeum olyan részeit, melyet a nagyközönség máskor nem láthat. Az épület zegzugos szobái között Velle-Varga Orsolya, muzeológus kalauzolja az érdeklődőket. Műhelytitkok, raktárlátogatás, kutatási lehetőségek bemutatása a múzeum épületében és udvarán.

18.00: Tárlatvezetés „A jó kalmár a világ jótevője” – Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből című állandó kiállításban
A rendhagyó vezetés alatt gyűjtemény bemutatása mellett, érdekes titkokat tudhatunk meg a kiállítástervezés és -építés világából is.

19.00: Tárlatvezetés a „Vendéget látni, vendégnek lenni” – Vendéglátás-történeti állandó kiállításban
A rendhagyó vezetés alatt gyűjtemény bemutatása mellett, érdekes titkokat tudhatunk meg a kiállítástervezés és -építés világából is.

19.00; 21.00: Tárlatvezetés az Ez sör! – A sernevelőtől a sörgyárig című időszaki kiállításban
A rendhagyó vezetés alatt gyűjtemény bemutatása mellett, érdekes titkokat tudhatunk meg a kiállítástervezés és -építés világából is.

 

Tárlatvezetéseinken egyszerre max. 30 főt tudunk fogadni.
A részvétel érkezési sorrendben történik, kérjük, hogy a program előtt minimum 10 perccel jelenjenek meg a helyszínen.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: