Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Szabadulás utolsó vérig; szabadulós játék a véralvadás területén


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. (Klinika I. telep) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:00-19:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
18:30-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-20:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


A program során a jelentkezőket bevezetjük a véralvadás és rendellenességeinek izgalmas viágába. A veleszületett vérzékenységek (pl. hemofília A, vérlemezke működési zavarok) laboratóriumi kivizsgálása rendkívül érdekes: a tünettől a diagnózisig eljutni leginkább egy nyomozó munkájára hasonlít, aki a “gyanús” jeleket (tüneteket, alapvető laboratóriumi eredményeket) észrevéve speciális laboratóriumi eljárásokkal deríti ki, hogy pontosan mi áll a beteg tüneteinek hátterében. Ez alapvetően meghatározza a terápiás lehetőségeket. A manapság népszerű szabadulós játékok eszköztárát alkalmazva a résztvevők betekintést nyernek azokba a laboratóriumi diagnosztikai és kutatólaboratóriumi eljárásokba, melyeket egy-egy veleszületett vérzékenység feltérképezésekor alkalmazunk. Ha ügyes a csoport, “kiszabadul” és a “beteget” is megmenti.
Helyszín: DE ÁOK, In Vitro Diagnosztikai Tömb földszinti gyakorlati termei és Elméleti Tömb 8-9. emelet helyiségei

DE ÁOK, In Vitro Diagnosztikai Tömb földszinti gyakorlati termei és Elméleti Tömb 8-9. emelet helyiségei

Program lebonyolítói: Dr. Bereczky Zsuzsanna, Dr. Bagoly Zsuzsa, Dr. Pénzes-Daku Krisztina, Dr. Katona Éva, Gindele Réka, Speker Marianna, Hurják Boglárka, Somodi Laura, Baráth Barbara, Bogáti Réka


Főszereplő(k):

  • Dr. Bereczky Zsuzsanna
  • Dr. Bagoly Zsuzsa
  • Dr. Pénzes-Daku Krisztina
  • Dr. Katona Éva
  • Gindele Réka
  • Speker Marianna
  • Hurják BoglárkaVissza az előző oldalra
Keresés:  
Szabadulás utolsó vérig; szabadulós játék a véralvadás területén

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: