Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Adózás a pszichológia mikroszkópja alatt - Miként járulhat hozzá a pszichológia az adózói magatartás kutatásához?


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Debreceni Egyetem

Cím: 4032 Debrecen, Komlóssy u 46 (Pszichológiai Intézet) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
17:15-18:30
Szabad helyek száma: 6
A jelentkezés lezárult.


Hogyan bánunk a közös javakkal, és milyen tényezők befolyásolják a közjavakkal való bánásmódunkat? Hogyan befolyásolja a közös javak előállításának módja a munkamotivációnkat? Milyen hozzájárulása lehet a pszichológiának e kérdések megválaszolásához? A program a pszichológia és a társadalomtudományok iránt érdeklődőket invitálja a fenti kérdések körüljárására. A részvétel során a látogatóknak lehetőségük lesz betekintést szerezni a társadalomlélektan és a gazdaságpszichológia határterületének egyes kérdésköreibe és kutatási módszereibe. A résztvevők döntéshozatali laboratóriumunkban ki is próbálhatják, hogy milyen részt venni egy pszichológiai kutatásban, majd az adózói magatartás tanulmányozásának példáján keresztül információt szerezhetnek arról, hogy a társas-társadalmi jelenségek miért és miként tanulmányozhatók a laboratóriumban, melyek ezek nehézségei, milyen kritikák érik az ilyen kutatásokat, és e kutatások eredményeinek milyen a gyakorlati hasznosíthatósága.

Helyszín: Pszichológiai Intézet, labor

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ÚNKP-17-4 kódszámú Új Nemzeti Kiválóság Programjának támogatásával készült.


Főszereplő(k):

  • Dr. Pántya JózsefVissza az előző oldalra
Keresés:  
Adózás a pszichológia mikroszkópja alatt - Miként járulhat hozzá a pszichológia az adózói magatartás kutatásához?

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: