Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Élet a vadaskertben


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Kaposvári Egyetem

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
16:00-20:00
Szabad helyek száma: 5
A jelentkezés lezárult.
17:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


 

  1. Vadasparki séta: a látogatók az állatsimogató bejárása során szelíd szarvasokat simogathatnak, a vaddisznókat, őzeket és muflonokat láthatnak a központban található bemutatókertben.
  2. Trófeakiállítás: a műemlék magtár épületben kapott helyet trófeagyűjteményünk, ahol a hullott agancsokban, nagyvadjaink trófeáiban gyönyörködhetnek az érdeklődők. Szakavatott kísérettel bepillantást nyerhetnek az agancs növekedésének sajátosságaiba az agancshullatástól az agancstisztításig. Nyomon követhetik a gímszarvas bika fejlődését, azt a folyamatot, amely során a fiatal csapos bikából koronás nagyúr lesz – a magyar erdők királya.
  3. Kóstoló (szarvas kolbász, szarvas szalámi, sonka)
  4. Traktoros túra: a kiránduláson olyan területekre visszük vendégeinket, ahol nagy számban élnek szarvasok. Ez kiváló alkalom arra, hogy a látogatók megismerhetik az állatok viselkedését, táplálkozásának és szaporodásának főbb jellemzőit. Útközben találkozhatunk háziállat fajaink néhány képviselőjével, amint legelésznek, vagy éppen pihennek.

Érdeklődni: 06 20 977 6289


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: