Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Parányi áramtermelők


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Cím: 6726 Szeged, Derkovits fasor 2. (106-os labor) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
18:15-18:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-19:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:45-20:15
Szabad helyek száma: 3
A jelentkezés lezárult.


Képzeld el, ahogy egy befőttesüvegnyi föld áramot termel... Ugye te sem érted, hogyan lehetséges ez? Pedig a bacik már évmilliók óta ismerik ezt a fajta energiatermelést, amit mi csupán néhány évtizede! 

Gyere el hozzánk, és egy látványos előadás keretein belül megismerkedhetsz a különböző és néha meglepő energiaforrásokkal, az alternatív energiaforrások jelentőségével.

Számos más kérdésedre is választ kaphatsz... Hogyan működnek az elemek és mire használhatóak? Antal Péter és Fülöp András kollégáinktól információkat gyűjthetsz a szerves hulladékok hasznosíthatóságáról, és megtudhatod, hogyan lehet teljesen zöld energiát előállítani belőlük.

Az előadás után játékos kísérletekben is részt vehetsz, ahol te magad is energiát termelhetsz.


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  
Hogy születik a földből áram?

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: