Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Valódi? Eredeti? Hamis? A műkincshamisítás kétes dicsőségének története


Tudományterület: Művészetek

Szervező: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

Cím: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9. (Kávézó) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

19:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.


Mi a műkics? Ami bizonyíthatóan egy művész nevéhez kötődik? Vagy maga a mű hordozza annak műkincs voltát? Esetleg a műkincs piac kell, hogy kimondja, mi számít műkincsnek? Vagy a szakértők, a múzeumok, kutatóintézetek? A műkincshamisítás gyakorlata és piaca zavarbaejtő módon teszi föl ezeket a kérdéseket. 

Sokan nem tudják, de a leghíresebb és talán a legtalányosabb életmű ebben a tárgykörben egy zseniális magyar műkincshamisítóé, Elmyr de Horyé, azaz Hoffmann Eleméré, akinek az élete is valószínűleg egy nagy hamisítvány, hiszen a legtöbb tényt maga "hamisította", akár többször is. 

Heidinger Zoltán előadása elgondolkodtatja a hallgatót, miközben Hory és más hamisítók életét, a műkincspiaccal, a közönséggel - no meg az igazságszolgltatással - való kapcsolatát is elénk tárja. 


Főszereplő(k):

  • Heidinger ZoltánVissza az előző oldalra
Keresés:  
Elmyr de Hory, a zseniális, magyar származású műkincshamisító

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: