Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Az emberi térlátás titkai - életünk három dimenzióban


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Pécsi Tudományegyetem

Cím: 7624 Pécs, Szigeti út 12., I. emelet (PTE ÁOK Élettani Intézet) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
16:00-16:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
17:00-17:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
18:00-18:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-19:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
20:00-20:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
21:00-21:45
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Mi az a térlátás? Érdekel, hogy mit lát egy újszülött, és hogyan fejlődik a látás? Tudod, hogy hogyan működik a 3D-s mozi? Van elképzelésed arról, hogy mi szükséges ennek érzékeléséhez?Az résztvevők kipróbálhatják az általános szemészeti vizsgálat során használt eszközöket és egy új, mobileszközre kifejlesztett alkalmazás segítségével tesztelhetik térlátásukat is. Ezt az érdekes, vörös-zöld szemüveggel végzett tesztet látásszűrés céljából fejlesztjük, mellyel korai időszakban felismerhetjük a térlátás zavarait, köztük a kancsalságot és a tompalátást (amblyopiát). Az óvodások-kisgyermekek játékos feladatok segítségével ismerkedhetnek meg a 3 dimenziós látással, de a középiskolásoknak, felnőtteknek is tartogatunk sok-sok korszerű információt kutatásainkról. (4 éves kor felett ajánlott. Kérjük a gyerekek regisztrációja esetén a kísérő szülő is regisztráljon)


Főszereplő(k):

  • Dr. Budai Anna
  • Dr. Mikó-Baráth Eszter
  • Dr. Cziger-Nemes Vanda
  • Dr. Fülöp DiánaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: