Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Mérgeskígyók, kígyómérgek – Miért fontos ismernünk az élővilág halálos koktéljainak keverőit?


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Magyar Természettudományi Múzeum

Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6. (Semsey Andor Előadóterem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció
  • csoportos jelentkezés


Időpont(ok):
17:30-17:55
Szabad helyek száma: 1
A jelentkezés lezárult.


Az Antarktiszt, Óceánia szigeteit és az Északi sarkkörön túli területeket leszámítva a világon szinte mindenütt találunk mérgeskígyókat. Legfontosabb ismertetőjegyük az élővilágban szinte egyedülállóan hatékony mérgük. A méreg célja a zsákmány elejtése, illetve egyes esetekben az emésztés elősegítése, másodsorban azonban a védekezés eszköze. Az élővilág e különleges vadászai emiatt számos helyen komoly gondot okoznak az embernek. Hogyan enyhíthetjük az évente több millió fájdalmas marás olykor tragikus következményeit? Az első és legfontosabb lépés, hogy tudjuk meg hány faj is él a Földön és, hogy hogyan különböztethessük meg őket. Ezután arra is választ kaphatunk, mit kell tennünk: hányféle ellenszérumra lesz szükségünk, és hogy hova kell azokat eljuttatnunk. Addig azonban csak sötétben tapogatózunk.


Főszereplő(k):

  • Babocsay Gergely, PhDVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: