Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
SMR (self myofascial release) - önmasszázs a mozgásszervi problémák megelőzéséért illetve a kezelése során (workshop) a Természetes módszerek a krónikus nyak- és derékproblémák rehabilitációjában előadást meghallgatók számára az előadást követő bejelentkezéssel, az egyéni felmerülő kérdések megválaszolásával.


Tudományterület: Orvostudományok

Szervező: Szent István Egyetem

Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. (105. szeminárium) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

19:00-19:20
A program nem regisztrációköteles.
19:20-19:40
A program nem regisztrációköteles.
19:50-20:10
A program nem regisztrációköteles.
20:10-20:30
A program nem regisztrációköteles.


15 perces workshopok egymás után, egyszerre 10 fő részvételével az előadást követően.
Az SMR (self-myofascial release) henger segítségével végzett önmasszázs elengedhetetlen része a sportolók edzéstervének, így ma már egyetlen fitness teremből vagy sportklubból sem hiányozhat. Kevésbé köztudott, de az eszköz az „átlagemberek” számára is kimagasló segítséget nyújt a mozgásszervi problémák megelőzése, valamint a már meglévő panaszok hatékony kezelése terén. Az eszköz testre gyakorolt nyomása mintegy kifacsarja, majd friss folyadékkal tölti fel a kötőszövetet, ezáltal jelentősen javítja az anyagcserét, csökkenti az izmok és az izompólya feszességét. Napi rutinként és akut problémák kezelésére egyaránt használható. A 15 perces workshop-on az előadást meghallgatók kipróbálhatják az SMR henger használatát és megérezhetik az eszköz hatását.
A henger használatának kényelmes gyakorlásához kényelmes ruházat (tornanadrág, póló) és papucs viselése ajánlott. Az eszközöket (henger, tornaszőnyeg) az előadó biztosítja.

 

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Gősi Mariann
  • Szabados TímeaVissza az előző oldalra
Keresés:  
SMR (self myofascial release)

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: