Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Nyitott könyvespolc


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Neumann János Egyetem

Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. (GAMF Kar 4-es épület 3. emeleti előtér) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-22:00
A program nem regisztrációköteles.


Az ún. nyitott könyvespolcok célja, hogy a könyvekhez ingyen, mindenféle regisztráció nélkül, bárki és bármikor hozzáférhessen, az olvasás iránti vágy, a felesleges könyvek elcserélése és a közösségi együttműködés legpraktikusabb megvalósulási formája.

Amennyiben el akar olvasni egy-két könyvet, vegye le a polcról és amikor elolvasta hozza vissza. Abban az esetben, ha megtartaná azt is megteheti, de kérjük, cserébe hozzon helyette egy-két másikat. Így a könyvállomány cserélődik, de mindig nagyjából állandó mennyiségű könyv áll az olvasók rendelkezésére. Amennyiben van a tulajdonában olyan könyv, amit már olvasott, esetleg több példánya van belőle, már csupán porfogó az otthoni polcon, netalántán Önnek nem tetszik (ez nem jelenti azt, hogy másnak sem tetszik) hozza el a Nyitott Könyvespolcra. Kevés ennél jobb dolog történhet ezekkel a „felesleges” könyvekkel (jól tudjuk, valójában nincs olyan, hogy felesleges könyv, de lássuk be: előfordul, hogy olyanokat raktározunk otthon, amikről tudjuk, hogy soha többé nem fogjuk kinyitni, jó kis olvasmány volt – éppen ezért másnak is jó lehet).


Főszereplő(k):
Vissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: