Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
BONCTERMI LÁTOGATÁS I.


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Semmelweis Egyetem

Cím: 1094 Budapest, Tűzoltó u. 58 (Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
17:00-18:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
18:30-19:30
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
20:00-21:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


Bonctermi látogatás és bemutató. Korhatár: 18 év Az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet boncterme a Kutatók éjszakáján olyan világba kalauzolja a látogatót, ahol sajátos módon találkozik egymással az élet vége és a fiatal orvos(jelölt) pályájának kezdete. Ezen az estén az egészségügytől független embereknek is lehetősége nyílik saját testük általános felépítésével közelebbről megismerkedni –ezúttal azonban nem színes ábrákon, hanem valódi szervek és testrészek segítségével. A rendezvény keretén belül 17, 18:30 és 20 órai kezdettel minimum 10, de legfeljebb 30 fős csoportokban várjuk az érdeklődőket. Az 1 órás vezetés alatt elsősorban a szervek általános küllemét és néhány gyakoribb betegség anatómiai helyét és alapjait igyekszünk bemutatni, de látható lesz néhány megbetegedett szerv készítménye is. Az érdeklődök további kérdéseire az intézmény oktató munktatársai készséggel válaszolnak.
Javasolt megjelenés: zárt cipőben. Kérjük, hogy a látogatás időtartama alatt a kegyeleti szempontoknak megfelelő viselkedést tanúsítsanak. KÉP- ÉS HANGFELVÉTEL KÉSZÍTÉSE TILOS! KORHATÁR: 18 ÉV. CSAK REGISZTRÁLT LÁTOGATÓK LÉPHETNEK BE, A SZÁMFELETTI REGISZTRÁCIÓT KÉRŐ LEVELEK/EMAILEK NEM KERÜLNEK MEGVÁLASZOLÁSRA!

Az előadóval a csoport a portán találkozik!


Főszereplő(k):

  • Dr Ruttkay TamásVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: