Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Magyarország űripari kapcsolata a világ űriparával. Űreszközök gyártása Magyarországon, és a magyar űripari termékek bemutatója.


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Óbudai Egyetem (Budapest)

Cím: 1081 Budapest, Népszínház utca 8. ( BLAHÁTÓL 1 percre - Népszínház utca 8. - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-20:00
A program nem regisztrációköteles.


A program rövid leírása:

 

Bemutató a korszerű űrkutatás magyar gyártású termékeiről.  Eddig már több mint száz magyar tervezésű és építésű műszer járt a világűrben, s eddig mindegyik maximálisan teljesítette a feladatát.
A magyar műszerekről ma már elmondhatjuk, hogy jó hírük van a világ űriparában. Az űripari termékek és a gépjárműipar termékeinek 1 kg-ra vetített értéke 1500-2000-szerese, az űripari termékek javára.
Az űrtermékben az érték 99,99%-a szellemi érték, s ebben mi magyarok elismerten jók vagyunk. Ezért az űriparunk, hamarosan húzó iparág lehet, s erre fel kell készíteni a jövő mérnökeit.
Gyere el és számos érdekes dolgot tudhatsz meg a magyar űreszközökről s kezedbe foghatsz közülük jó néhányat.

Az űripari bemutató alkalmával, a tisztelt vendégek találkozhatnak a világhírűvé vált "Pille" fejlesztőmérnökével, a "Maszat" tervezőcsoport, valamint a "Rozetta" program vezetőjével, és a világűrben szolgálatot teljesítő múszerek, berendezések tervezését végző vállalat képviselőjével. Nevezettek előadást tartanak tevékenységükről, de az Önök kérdéseire is szívesen válaszolnak.

 

Helyszín az épületen belül: II. em. 221.


Főszereplő(k):

  • Dr. Szabó JózsefVissza az előző oldalra
Keresés:  
Magyarország űripari kapcsolata a világ űriparával. Űreszközök gyártása Magyarországon, és a magyar űripari termékek bemutatója.

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: