Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Biztonságtudatosság avagy a leggyengébb láncszem


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Óbudai Egyetem (Budapest)

Cím: 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17. (Harminckettesek terétől 5 percre - Tavaszmező utca 17. - Keleti Károly Gazdasági Kar) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:30-19:00
Szabad helyek száma: 28
A jelentkezés lezárult.
19:00-19:30
Szabad helyek száma: 28
A jelentkezés lezárult.


A program rövid leírása:

Beszélgetés és helyzetgyakorlat az emberi tényezőről az informatikai biztonságban. Napjainkban az informatikai eszközök mindennapjaink részeivé lettek.
Először meghódították a munkahelyünket, majd egyre inkább a privát életünk részeivé is váltak. Mint tudjuk 100%-os biztonság nincs, így ezen eszközök biztonsága sem lehet teljes, de vajon mit és miért teszünk - ha egyáltatlán teszünk - azért, hogy adataink, s így mindennapi életünk részei biztonságban legyenek. Ez az előadás azt vizsgálja, hogy hogyan és miért akarjuk biztonságban tudni az adatainkat, privát és vállalati életünket és hogyan lehetnénk motiváltak arra, hogy biztonságosabban használjuk informatikai eszközeinket.


Helyszín az épületen belül: III. em. 322.


Főszereplő(k):

  • Fehér-Polgár PálVissza az előző oldalra
Keresés:  
Biztonságtudatosság avagy a leggyengébb láncszem

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: