Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Hogyan írjunk gyermekirodalmi szakdolgozatot/foglalkozástervet egy éjszaka alatt? Nyulász Péter műveiből


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: EKE-OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

Cím: 1089 Budapest, Könyves Kálmán körút 40. (díszterem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-19:00
A program nem regisztrációköteles.


„Annak, aki nem érti, minden könyv üres!" (Nyulász Péter: Helka, 126. p.)


Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) egyedülálló, 80 ezer kötetből álló gyermek- és ifjúsági irodalmi gyűjteménye kincsesbánya a kutatók és a gyakorló pedagógusok számára. Mindez kiegészül a könyvtár módszertani szakirodalmat tartalmazó gyűjteményével, mely abban is segít, hogy elemezzük, vagy éppen hogyan dolgozzuk fel a műveket.

Az este folyamán ennek gyakorlatát mutatjuk meg interaktívan egy gyermekíró, Nyulász Péter művein keresztül, az ő, egy gyermekirodalom-kutató és egy gyakorló könyvtárostanár segítségével.

A résztvevők könyvtárosi támogatással kutathatnak a szakirodalmi adatbázisokban, elemzési, feldolgozási szempontokat kaphatnak szakdolgozatíráshoz, foglalkozástervek összeállításához. Mindezt interaktívan a kötetek kézbevételével, kritikák, foglalkozástervek megosztásával, a “kutatás tárgyának” közreműködésével.

További lehetőségek a program keretében:

  • Ha van Nyulász Péter munkáihoz kapcsolódó foglalkozásterve, feladatlapja, hozza el! Lesz csere-bere a résztvevők és Nyulász Péter között is.
  • Az első 30 érkező Mikkamakka számot kap ajándékba!
  • A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) Mesebeszéd. A gyerek-és ifjúsági irodalom kézikönyve c. tanulmánykötetét óriási kedvezménnyel, 1500 Ft-ért árusítja a helyszínen a program résztvevőinek.

Ezzel a programmal újraindítjuk a Négyszögletű kerekasztal c. beszélgetéssorozatunkat, melynek ez a 8. alkalma lesz.

Az est házigazdája: Péterfi Rita főigazgató


Főszereplő(k):

  • Nyulász Péter
  • Pásztorné Csörgei Andrea
  • Hermann Zoltán
  • Péterfi RitaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: