Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Éjszakai ülés a Budapesti Gazdasági Egyetem Sommelier termében, avagy vak borkóstolás fekete pohárból


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Budapesti Gazdasági Egyetem

Cím: 1055 Budapest, Markó utca 29-31. (I. emelet - Sommelier terem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
18:00-19:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.
19:00-20:00
Szabad helyek száma: 0
Már nincs szabad hely.


“Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk” –  a Kutatók Éjszakáján érdekes bor-teszt utazásra hívjuk a résztvevőket, melyben betekintést nyerhetnek a borkóstolás alapjaiba. A programot azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni a kiváló hazai borokkal, mindezt kicsit másképp, kicsit különlegesebben. Bemutatjuk hazánk legjobb borait, melyek akkor is szépek, ha nem látjuk őket. Próbára tesszük a résztvevők szaglását és az ízlésüket 11 kiváló bor segítségével. Sötétben minden bor egyforma? A fekete boros pohár elrejt mindent? A borok szerelmeseit várjuk, akik vakon megbíznak abban, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatói kiváló borokat választanak a jelentkezőknek.
Elsősorban olyanokat várunk az Egyetem falai közé a kóstolásra, akik még nem jártak nálunk!

 

 


Főszereplő(k):

  • Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
  • Dr. Fenyvesi Éva
  • Magyarné Dr. Horváth Kinga
  • Farkas Veronika
  • Dr. Lenkovics BeatrixVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: