Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Szociológiai kalandozások a Városban


Tudományterület: Bölcsészettudományok

Szervező: Miskolci Egyetem

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi (Miskolc Belvárosa) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-00:00
A program nem regisztrációköteles.


A programhoz előzetes regisztráció szükséges. A program során este hattól kezdődően a Szociológiai Intézet és barátai bemutatják Miskolchoz való színes és szertegáazó kapcsolódásukat egy interaktív városi "túra" keretében. Regisztrálni a boleva@uni-miskolc.hu email címen kell, Graholy Évánál, 2017. szeptember 20-ig!  Részletes program: Gyülekező a Hangoló Sörözőben, este hatkor. 18-19 között: Sörtörténeti előadás Fazekas Csabával, sörkostólással egybekötve. Ezt követően a túra résztvevői tovább mennek a Miskolci Galériába, ahol Hajdú Ildikó, Pócsi Orsolya és Szabó-Tóth Kinga vezetésével interaktív művészetszociológiai tárlatvezetésen vesznek részt (19-20 óra között). A túra következő állomásaként a Színészmúzeumra kerül sor, 20-21 óra között, ahol a színház, a szociológia és Miskolc kapcsolatáról beszélgetünk. Végül, az avasi pincesoron zárjuk a programot, ahol 21 órától oktatóink vezetésével és a Mintha Zenekarral jó borok mellett táncházzá alakulunk.


Főszereplő(k):

  • Dr. Szabó-Tóth KingaVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: