Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Dr. Code - programozás egyszerűen


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri u. 11. (Informatika terem - aula, karzat) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:10-18:50
A program nem regisztrációköteles.
19:00-19:40
A program nem regisztrációköteles.
19:50-20:30
A program nem regisztrációköteles.
20:40-21:20
A program nem regisztrációköteles.
21:30-22:10
A program nem regisztrációköteles.


A Digitális Oktatási Központ / Dr. Code Programozó iskola az eseményen bemutatja a diákoknak létrehozott programozás oktatási rendszerét. Előadó Török Péter fejlesztési vezetőnk, aki a Neumann János Egyetem végzős mérnök-informatikus hallgatója, aki 3 éve oktatja a 7-17 éves diákjainknak a programozást. Bemutatjuk az alsósoknak szánt Kodu 3D játék programozást, a Scratch grafikus programnyelvet, és annak Mester fokozatát, a felsősöknek ajánlott haladó AppInventor androidos alkalmazás fejlesztési lehetőségeket, és a legmenőbb Unity 2-3D játékprogramozó környezetet. Megmutatjuk a HTML/CSS/JS nyelveket is a web programozás iránt érdeklődők számára, valamint a legnépszerűbb élmény kurzusainkba, a YouTube Sztárképzőnkbe és a DigiMusic-ba (digitális zeneszerzés) is betekintést adunk. Az alkalmaink 30-35 percesek, és minden fenti témát érintenek. Az alkalmak között 10-15 perces szüneteket tartunk, így 45 percenként indul az újabb bemutató. Az előadás első 10 perce a lehetőségek megismertetéséről szól, utána 2X10 percben a közönség által kiválasztott 2 témában interaktív lesz, így az érdeklődés alapján történik a jelenlévők bevonása, hogy a programozás itt is, és most is élmény legyen! Várjuk Önöket szeretettel a Gimnázium informatika termében a karzaton!

 

Elérhetőség:

Palotai András

Digitális Oktatási Központ

Kecskemét, Batthyány u. 11.

e-mail: palotai.andras@digi-ok.hu

www.programozzvelunk.hu


Főszereplő(k):

  • Török PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  
Programozás

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: