Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Tudat alatt, Padok felett


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: Eszterházy Károly Egyetem - Sárospataki Comenius Campus

Cím: 3950 Sárospatak, Eötvös út 7-9. (Díszterem) - Térkép ide kattintva érhető el

Ki jelentkezhet?

  • egyéni regisztráció


Időpont(ok):
17:00-18:00
Szabad helyek száma: 8
A jelentkezés lezárult.


A program vezetője 2001-2003 között a Magyar Hipnózis Egyesület szervezésében, a Szent Ferenc Kórházban hipnoterápiás képzésben vett részt Dr. Mészáros István és Dr. Vass József kiképző terapeuták vezetésével. Az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola Magatartástudományi programjában doktorált. Tanárai Dr. Bányai Éva és a konzulense Dr. Varga Katalin, világhírű kutatói a hipnózisnak és a szuggesztióknak. A program szervezője saját kutatásában a szuggesztiók alkalmazási lehetőségeivel foglalkozik a tanítás területén, és a szuggesztív tanáregyéniség jellemzőit vizsgálja.
A Kutatók Éjszakáján a hallgatók az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán megismerkedhetnek a hipnózissal. Kiscsoportos foglalkozáson elméleti bevezetést kapnak a hipnózisról, hipnoterápia történetéről, hipnoterápiás eljárásokról, hipnóziskutatásról. Feltehetik a kérdéseiket a témával kapcsolatosan.
Ezek utána résztvevők csoporthipnózisban vehetnek részt. Lehetőség lesz a hipnotikus fogékonyságuk bemérésére, pozitív szuggesztiók segítségével kellemes, relaxált állapotba kerülhetnek, rendkívüli élményben lehet részük.
A program alapvető célja a hipnózis körüli tévhitek eloszlatása, információ átadása a hipnóziskutatásról, a hipnózis gyakorlati alkalmazásairól.
A téma és a terápiás jelleg miatt csak 16 éven felüliek vehetnek részt a foglalkozáson, nemtől, iskolai végzettségtől, foglalkozástól függetlenül.


Főszereplő(k):

  • Dr. Kiss dr. Gombos KatalinVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: