Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Kockázatos döntéshozatal vizsgálata egy befektetési szimulációs játékban


Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Eötvös Loránd Tudományegyetem

Cím: 1064 Budapest, Izabella utca 46. (ELTE PPK, Izabella utca 46., IV. emelet, 422. terem) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:30-20:00
A program nem regisztrációköteles.
20:30-22:00
A program nem regisztrációköteles.


Ismeri döntései mozgatórugóját? Tudja magáról, hogy mennyire kockázatvállaló? Hogyan kezeli a bizonytalanságot? Milyen mértékben hagyatkozik döntési heurisztikákra?
A játék 40-50 percet vesz igénybe; a szimulációs szoftver valós időben kiértékeli a résztvevők teljesítményét. Megtudhatja, milyen mértékben képes bizonytalan környezetben konzisztens döntéseket hozni, mennyire pontosan érzékeli a valószínűségeket, hajlamos-e elkövetni bizonyos fajta szisztematikus tévesztéseket.
A játékban 10 kereskedési időszak során, időszakonként 10-szer kell döntenie arról, hogy mekkora összeget fektet be egy kockázatos részvénybe, melynek tőzsdei árfolyama ismeretlen – de kitapasztalható – valószínűséggel emelkedik vagy csökken. A szimuláció során mutatott döntési profiljáról és teljesítményéről utólagosan egyéni visszajelzést adunk.

Előzetes jelentkezés szükséges.
 


Főszereplő(k):

  • Uatkán Ajna
  • Ruzsa GáborVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: