Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Interaktív IoT játék


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3. (Központi épület aula) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

17:00-17:30
A program nem regisztrációköteles.
17:30-18:00
A program nem regisztrációköteles.
18:00-18:30
A program nem regisztrációköteles.
18:30-19:00
A program nem regisztrációköteles.
19:00-19:30
A program nem regisztrációköteles.
19:30-20:00
A program nem regisztrációköteles.
20:00-20:30
A program nem regisztrációköteles.
20:30-21:00
A program nem regisztrációköteles.
21:00-21:30
A program nem regisztrációköteles.
21:30-22:00
A program nem regisztrációköteles.


Az utóbbi években a mobilkészülékek multi-kommunikációs eszközökké váltak, immár többféle mobil és rádiós technológia használatával képesek kommunikálni. A gyártók a készülékekbe integrálják a különböző generációs mobiltechnológiák (GSM-től az LTE-ig), WiFi, Bluetooth, valamint az NFC rádiós interfészei mellett a különböző szenzorokat is. Az program keretén belül a mobilkészülékek által biztosított kommunikációs lehetőségeket igyekszünk prezentálni interaktív játékos megoldásokon keresztül.

A játékban való részvételhez szükséges, hogy a résztvevők olyan mobilkészülékekkel rendelkezzenek, amelyek képesek internetkapcsolatot létesíteni. Ehhez WiFi hozzáférést biztosítunk. Szükséges továbbá a Bluetooth Low Energy kompatibilitás, illetve a mobilkészülékeken futó legalább Android 5.0, vagy iOS8 operációs rendszer.

A játék körökre osztott, 30 percenként (minden óra 0. és 30. percében) indítjuk, a felkészüléshez (alkalmazás telepítéshez) segítséget nyújtunk a helyszínen.


Főszereplő(k):

  • Schulcz Róbert
  • Nagy AszterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: