Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Irányítsd az internet forgalmát! - Ismerd meg, hogy hogyan működnek a hálózati rendszerek!


Tudományterület: Természettudományok

Szervező: EIT Digital Budapest

Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/a - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

16:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.


Lassan már 50 éve, hogy a kutatók először összekötöttek két számítógépet és megindult a hálózatok, az Internet fejlődése. A mai világban szinte már minden „kütyüt” szeretnénk a hálózatra kötni, így pár éven belül oda juthatunk, hogy körülbelül 50 milliárd eszköznek lesz Internet kapcsolata. Ehhez azonban meg kell változtatni a hálózatok építésének alapelvét.

Magyarországot szimbolizáló terepasztalunkon te is bepillantást nyerhetsz a hálózatok világába, ahol  kipróbálhatod az internet forgalmát irányító és továbbító eszközök működését. Tesztelheted őket, hogy viselkednek a forgalom megnövekedése, vagy éppen hálózati kapcsolatok megszakadása esetén.

A látogatói létszám nincs korlátozva.

A program része a Játsszunk IoT-t - Egymásba Gabalyodva versenynek, amely az Ericsson, a BME VIK, az ELTE IK és az EIT Digital Budapest közös játéka az intelligens eszközök világában.

Nézz be minél több helyszínre, látogasd meg az állomásokat és NYERJ!

A program EIT Digital Budapest állomása.


Főszereplő(k):

  • Szabó Dávid
  • Megyesi PéterVissza az előző oldalra
Keresés:  

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: