Programok
NyomtatásTovábbküldés e-mailben
Interaktív robotika


Tudományterület: Műszaki tudományok

Szervező: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium

Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri u. 11. (Aula) - Térkép ide kattintva érhető el


Időpont(ok):
Erre az eseményre nem szükséges előzetes jelentkezés.

18:00-23:00
A program nem regisztrációköteles.


A XXI. század egyik legdinamikusabban fejlődő tudományával, a robotikával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A LEGO cég által gyártott MINDSTORMS NXT/EV3 robotok programozásának egyszerűségét interaktív módon tehetséges diákjaink segítségével próbálhatják ki az érdeklődő diákok, felnőttek. Az egyszerű egérhasználatot igénylő programozás során az alapoktól elindulva, rövid idő alatt már látványos programok készíthetők.

A legkisebbek kipróbálhatják a diákjaink által programozott távirányítású robotot, valamint "játszhatnak" távirányítású robotversenyt.

Az érdeklődők betekinthetnek a WRO (World Robot Olympiad) világbajnoki döntőjére készülő csapatunk munkájába.

További információ: http://www.banyai-kkt.sulinet.hu/Robotika

A program folyamatos a rendezvény időtartama alatt.


Főszereplő(k):

  • Kiss RóbertVissza az előző oldalra
Keresés:  
Robotkonstrukciók

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 

2017. szeptember 29. (péntek) 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

 

Miről is szól ez a nap?

 

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

 

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

 

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;

 

Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.

 

Ha videóhírek, akkor: SciNews!

A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!

 

Kívánjuk, hogy

 

  • minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat,
  • idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
  • mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!


Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!


Az Európai Kutatók Éjszakája az Európai Bizottság, Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával valósul meg.


Támogatóink: