NYOMTATÁS

Tengerészek játszótere : az Ázsiai-csendes-óceáni régió biztonságpolitikai viszonyai és napjaink kihívásai

Tudományterület: Társadalomtudományok

Szervező: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest)

Cím: 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. (NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (1101 Budapest, Hungária krt. 9-11.) 2. épület, Könyvtár, EISZ-kabinet) - Térkép

Annak, akit érdekelnek napjaink globális biztonsági folyamatai, Kelet-Ázsia egyre kikerülhetetlenebb régióként bukkan fel a szakfolyóiratok cikkei, vagy hírfolyamok hasábjai között. A nagy földrajzi távolság ellenére egyre inkább a világviszonylatok meghatározó területeként kell tekintenünk a térségre, nem utolsó sorban gazdasági, kereskedelmi jelentősége kapcsán, de akár annak tudatában is, hogy az Ázsiai-csendes-óceáni régióban koncentrálódik a Föld lakosságának több mint a fele.

            Az előadás célja, hogy átfogó és rendszerezett képet adjon a térség biztonságpolitikai viszonyairól, az egyes szereplők haderőfejlesztéseinek és szerepváltozásainak jelenlegi irányairól. Szeretném, ha az előadás segítene a hallgatóságnak otthonosabban mozogni olyan aktuális témákban, mint a Dél-Kínai tengeri szigetviták, a Koreai félszigeten zajló problémák, illetve a japán-kínai szigetvita. A feszültséggócok történelmi előzményeinek és napjaink folyamatainak áttekintése segíthet elgondolkodnunk a jövőbeli kilátások és forgatókönyvek kapcsán.

A Campusra való belépéshez személyi igazolvány szükséges!


Ki jelentkezhet?
  • magánszemély

Időpont(ok):
19:15-20:00
Még szabad helyek száma: 12

Főszereplő(k):
  • Bartók András tanársegéd