Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

A Nyom-követés 4. és „A tudomány ekként rajzolja világát” I. tanulmánykötetek bemutatója és kerekasztal-beszélgetés

2019 szeptember 27 @ 17:00 - 19:00

Ingyenes

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM), valamint a Doktoranduszok Országos Szövetsége Irodalomtudományi Osztály (DOSZ ITO) együttműködésének első állomása a 2019. május 6-án és 7-én intézményünk falai között rendezett konferencia volt:

http://www.opkm.hu/download/file/hirek/566/ATERV2019_program.pdf.

Folytatva a közös gondolkodást, a Kutatók Éjszakája keretében kettős könyvbemutatóra invitáljuk az irodalom-, a történelem- és a neveléstudomány iránt érdeklődő közönséget.

A 2019-ben megjelent Nyom-követés 4. tanulmánykötet a 2018. december 8-án Zentán megrendezett konferencia előadásainak írásos változatait adja közre. A Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete, illetve a DOSZ ITO által szervezett rendezvény elsődleges célja az volt, hogy egy tematikailag kötetlen tanácskozás keretében megkísérelje felmérni, hogyan fejlődik az irodalomtudományi kutatásokat végző doktorandusz hallgatók tudományos pályája. A kötetben összesen nyolc anyaországi és határon túli szerző tanulmánya olvasható. A kötet szerkesztője: Semság Tibor.

Szintén az idei év könyvtermését gazdagítja az Eszterházy Károly Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem doktorandusz önkormányzatainak összefogásával, illetve a DOSZ ITO szakmai támogatásával 2017. szeptember 28. és 29. között Egerben megrendezett, „A tudomány ekként rajzolja világát” – Irodalom, nevelés és történelem metszetei I. interdiszciplináris konferencia 16 válogatott tanulmányát tartalmazó impozáns kötet, amelynek szerkesztői Fodor József Péter, Mizera Tamás és Szabó P. Katalin.

A köteteket méltatja, a szerkesztőkkel beszélget: Dr. Verók Attila (tanszékvezető egyetemi docens, Eszterházy Károly Egyetem).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
17:00 - 19:00
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
Könyves Kálmán krt. 40. Olvasóterem (I. emelet)
Budapest, 1087 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
0613235500
Honlap:
http://www.opkm.hu/

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
gimnazistáknak, egyetemistáknak, felnőtteknek
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Bölcsészettudomány
Programtípus
Beszélgetés, Bemutató
Intézményen belüli helyszín
Olvasóterem
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Emelet
I.
Google térkép megjelenítése
Nem