Események betöltése

« Összes esemény megtekintése

  • Ez az esemény elmúlt.

Gomba mint egészséges táplálék – vállalkozás – hobby

2019 szeptember 27 @ 16:30 - 19:00

Ingyenes

A 2019-es Kutatók éjszakáján meghallgatjuk a gombatermesztés történetét, megvizsgáljuk milyen egészségmegőrző hatása van a gombáknak. Gyakorlatban kipróbáljuk hogyan kell rönköt oltani, közben teszteljük milyen is egy kellemes tea vagy kávé ami valamilyen gyógygombát tartalmaz.

16:30-16:50 Gombatermesztés és fogyasztás – előadás (Dr. Illés Bálint Csaba, Professzor Dr. Dunay Anna, Almádi Bernadett, Gyöngyösi Sándor, Vincze Zoltán) – (a program regisztrációköteles)

Mióta létezik a gombatermesztés? Hol termesztjük a gombát? Milyen hatással van egészségünkre a gombafogyasztás? Ezekre és hasonló kérdésekre kaphatunk választ az előadás során.

16:50-17:30 Egészségmegőrzés gombák segítségével – előadás/workshop (Dr. Illés Bálint Csaba, Professzor Dr. Dunay Anna, Almádi Bernadett, Gyöngyösi Sándor, Vincze Zoltán) – (a program regisztrációköteles)

Mik azok a gyógygombák? Hogyan kell fogyasztanunk a gyógygombákat? Milyen formában fogyasszunk gyógygombát? Mi található a gyógygombákban? Ilyen kérdésekre kaphatunk választ, ha ellátogatunk erre a programra.

17:30-19:00 Gombatermesztés és rönkoltás – előadás/workshop/bemutató (Dr. Illés Bálint Csaba, Professzor Dr. Dunay Anna, Almádi Bernadett, Gyöngyösi Sándor, Vincze Zoltán) – (a program regisztrációköteles)

A hallgatóság megismerkedhet a gombatermesztéssel egy előadás keretében, és gyakorlati bemutató során a rönkoltás rejtelmeibe is bepillantást nyerhetünk.

18:00-19:00 Gyógygomba kóstoló – workshop/bemutató (Dr. Illés Bálint Csaba, Professzor Dr. Dunay Anna, Almádi Bernadett, Gyöngyösi Sándor, Vincze Zoltán) – (a program regisztrációköteles)

Milyen íze van a gombáknak a kávéban? Melyik az a tea ami jót tesz stresszes időszakban? Mit kell innunk ha közeleg influenza szezon? Többek között ezekre a a kérdésekre kaphatunk választ, ha ellátogatunk erre a programra.

Részletek

Dátum:
2019 szeptember 27
Időpont:
16:30 - 19:00
Összeg:
Ingyenes

Pontos helyszín

Szent István Egyetem, Gödöllői Campus
Páter Károly utca 1.
Gödöllő, 2100 Magyarország
Honlap:
www.szie.hu

Szervező intézmény

Szent István Egyetem

Egyéb

Akadálymentesített
Nem
Életkor
nem korfüggő
Regisztrációköteles
Igen
Külföldiek számára is látogatható program
Nem
Tudományág
Agrártudomány
Programtípus
Előadás, Workshop, Bemutató
Intézményen belüli helyszín
MKK Tanácsterem
Nap
Péntek(szeptember 27.)
Terem
MKK Tanácsterem